43994
Book
In basket
Gotowanie na parze : zdrowo, smacznie, wyśmienicie / [tekst Mirek Drewniak]. - Bielsko-Biała : "Dragon", cop. 2015. - 62, [2] s. : il. kolor. ; 25 cm.
(Dobra Kuchnia)
Jak pokazują ostatnie lata, gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania posiłków. Na przekór stereotypom o nudnych, pozbawionych smaku potrawach z pary obserwuje się rosnącą popularność tej techniki. Gotowanie na parze umożliwia łatwe przygotowanie zdrowych dań. Posiłki są bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są lżejsze. Jest to metodą wilgotną, która korzysta z naturalnej konwekcji ciepła przemieszczającego się w powietrzu, parze lub płynie.
Availability:
Wypożyczalnia Więcławice
There are copies available to loan: sygn. 641.5 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again