44046
Book
In basket
Kuchnia hiszpańska / [przekład Jadwiga Smulko, Anna Zdziemborska]. - Ożarów Mazowiecki : Wydawnictwo Olesiejuk, copyright 2016. - 191, [1] strona : fotografie ; 30 cm.
W Hiszpanii tradycje kulinarne przekazywane kolejnym pokoleniom to podstawa życia społeczności lokalnych. Każda bodega (restauracja) ma swoje własne przepisy na tapas. To coś więcej niż tylko pobudzające apetyt zakąski: te małe dania są nieodzowną częścią iberyjskiej kuchni. Rozkoszowanie się nimi z lampką dobrego wina (txikiteo) w dłoni to swego rodzaju rytuał. Na 192 stronach tej książki sławy iberyjskiej kuchni dzielą się swoimi najlepszymi przepisami, okraszonymi regionalnymi anegdotami i ciekawostkami.
Availability:
Wypożyczalnia Michałowice
There are copies available to loan: sygn. 641.5 (1 egz.)
Wypożyczalnia Raciborowice
There are copies available to loan: sygn. 641.5 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Délices d'Espagne
General note
Na okładce podtytuł: tradycyjna i nowoczesna kuchnia hiszpańska.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again