43994
Książka
W koszyku
Umami : jak smakuje Japonia / Tomasz Cegielski. - Bielsko-Biała : Pascal, 2025. - 350, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 22 cm.
Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron? Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały. A to tylko początek!
Status dostępności:
Wypożyczalnia Raciborowice
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
DOFINANSOWANO ZE ŚRODKÓW MINISTRA KULTURY I DZIEDZICTWA NARODOWEGO, W RAMACH REALIZACJI NARODOWEGO PROGRAMU ROZWOJU CZYTELNICTWA 2.0 NA LATA 2021-2025.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 345. Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej