44046
Book
In basket
(Pokaż się z Dobrej Kuchni)
Kuchnia staropolska nie mogła obejść się bez domowych przetworów z warzyw i owoców. Dziś – na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych – chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby, gdyż własnoręcznie przygotowane przetwory nie zawierają sztucznych dodatków. Do najpopularniejszych metod utrwalania produktów zalicza się marynowanie i kwaszenie. Dzięki nim otrzymujemy pełnowartościowy i smaczny produkt. Przygotowane w zaciszu własnego domu, z wyselekcjonowanych, zdrowych warzyw i owoców przetwory, to prosty i pewny sposób na zatrzymanie smaków lata i jesieni w słoiku. Marynaty i przetwory kwaszone to zbiór przepisów na przetwory, po które najczęściej sięgamy, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw i owoców.
Availability:
Wypożyczalnia Michałowice
There are copies available to loan: sygn. 641.5 (1 egz.)
Wypożyczalnia Więcławice
There are copies available to loan: sygn. 641.5 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again