44007
Book
In basket
Umami : jak smakuje Japonia / Tomasz Cegielski. - Bielsko-Biała : Pascal, 2025. - 350, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 22 cm.
Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron? Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rāmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagyū oraz inne specjały. A to tylko początek!
Availability:
Wypożyczalnia Raciborowice
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
General note
DOFINANSOWANO ZE ŚRODKÓW MINISTRA KULTURY I DZIEDZICTWA NARODOWEGO, W RAMACH REALIZACJI NARODOWEGO PROGRAMU ROZWOJU CZYTELNICTWA 2.0 NA LATA 2021-2025.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronie 345. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again